Co je S’Mores a kde se vzala tato "opečená" lahůdka, se dozvíte v našem článku.
Historie
S' mores mají své kořeny v USA a jejich původ lze vysledovat až do začátku 20. století. První zmínka o s' mores je zaznamenána v roce 1927 v knize s názvem "Tramping and Trailing with the Girl Scouts", kde se objevuje recept na "Some More". Tato verze s' mores byla zahrnuta do zábavných aktivit dívčích skautů při táboření a stala se rychle oblíbenou.
Zajímavosti
- Název "s' mores" je zkrácenina anglických slov "some more" (ještě něco) a odkazuje na chuť tohoto dezertu, která vás nutí chtít více.
- V některých regionech se s' mores nazývají také "toasty marshmallow sandwiches".
- Existuje mnoho různých variant s' mores, včetně alternativních typů čokolády (jako bílá čokoláda nebo karamelová čokoláda) a různých typů sušenek.
Recept
Ingredience:
- Graham crackers (či nějaké jiné křupavé sušenky)
- Plátky čokolády (tradičně se používá mléčná čokoláda)
- Marshmallow
Postup:
- Rozdělte sušenky na dvojice.
- Položte na jednu stranu každého páru sušenky plátek čokolády.
- Marshmallow položte na tyto čokoládové plátky.
- Sestavte s' mores tak, že položíte druhou polovinu sušenky na vrch marshmallow.
- Položte s' mores na táborák nebo gril a nechte marshmallow grilovat, dokud nejsou lehce zlatohnědé a rozpuštěné.
- Poté sundejte s' mores z ohně a nechte chvíli vychladnout. Pak si užijte!
S' mores jsou skvělým způsobem, jak si dopřát sladkou dobrotu při táboření nebo dokonce při domácím posezení u krbu. Jejich jednoduchý recept a nezaměnitelná chuť je dělají oblíbeným dezertem po celém světě.
Na S’Mores doporučujeme originální Rocky Mountain Mega Marshmallows!